בעידן הסלולר הצמוד, שמלווה אותנו בכל רגע ורגע, החיים הרבה יותר קלים ונעימים בתכנונים לקראת הטיול לחו”ל ובמהלכו. אלו אפליקציות החובה בסלולרי של כל מטייל.
אפליקציות להזמנות
אם רוצים למצוא טיסה במחיר ארוחת צהרים שווה לעקוב אחרי ההצעות באפליקציות כמו חוליו, Hidden Flights או LOCO המתעדכנות כל יום, ואפילו כמה פעמי ביום. חוליו מתאימה לספונטנים שביניכם, שלא צריכים לדאוג לשחרור מהעבודה או לבייביסיטר לילדים. אפשר למצוא טיסות לאותו ערב, לבוקר שאחרי או כמה ימים קדימה. רוב היעדים הם קרובים כמו איי יוון, בולגריה, ברלין, פראג ושאר בירות אירופה. HIDDEN FLIGHTS היא אפליקציה חדשה יחסית, שמציעה טיסות ברחבי העולם במחירים שהסוכנים לא רוצים לספר עליהם. תוכלו לטוס לניו יורק ב500$, לג’נבה ב95$ ולסין ב620$. אפשר לחפש לפי יעדים מבוקשים או חודש מועדף, ולהגדיר את אורך הנסיעה וסוג החופשה – קניות, טבע, עיר ואפילו קזינו. LOCO מרכזת את טיסות הלואו קוסט ליעדים שונים, לפי תאריך ויעד מבוקש או מהמאגר הקיים לתאריכים הקרובים. יש לזכור שהמחירים אינם כוללים מזוודה גדולה והושבה, וצריך לשים לב לתנאים הנלווים הללו.
אחרי שסוגרים טיסה, צריך למצוא מקום לשים את הראש. מנוע החיפוש הגדול והמוכר ביותר הוא כמובן BOOKING, שהיתרון העיקרי שלו הוא השפה העברית. גם EXPEDIA היא אפליקציה למקומות לינה, על אותו עיקרון, שמוכר מאוד בארה”ב.
אפליקציות להתמצאות
את WAZE אין אחד שלא מכיר, הוריד ומשתמש יום יום כאן בארץ. גם בחו”ל WAZE ישמח להראות לכם את הדרך, ואם אתם עם הנייד שלכם, הוא אפילו ידבר איתכם בעברית. רק את הכתובות יש להכניס באנגלית. כגיבוי לWAZE, במקרים בהם אין גלישה, אם לא רוצים לעשות חבילה או לקנות סים מקומי, אפילקציית HERE נותנת מענה נהדר. צריך רק חיבור אינטרנט להורדת מפת המדינה הרלוונטית, ואת זה אפשר לעשות בארץ מראש. עוד אפליקציה נפלאה, ללא חיבור אינטרנט וזמינה בכל נייד היא Google Maps. היתרון הנפלא שלה הוא שאפשר לבקש גם תכנון מסלול רגלי ואפילו מידע על קוי אוטובוס, מטרו או רכבות בין יעדים. אפשר להכניס מראש מסלולים ולעקוב אחריהם Off Line.
לניווט בתוך העיר אפשר להעזר גם באפליקציה CITY MAPPER – פשוט להזין איפה אתם נמצאים ולאן אתם רוצים להגיע, ולקבל את כל אפשרויות: ברגל, ברכב או בכל אמצעי התחבורה הציבורית הקיימים. TRIPTOMATIC היא אפליקציה שמגלה לכם כל מה שיש לעשות בעיר, עם שעות הפתיחה ומיקומי האתרים ברדיוס הקרוב אליכם, ועוזרת לכם לבנות מסלול טיול לפי תחומי העניין שלכם.
אפילקציות חברתיות
נכון שתמיד אפשר לשאול את החברים בפייסבוק מה הם עשו בטיול האחרון שלהם ליעד החופשה. קבוצת הפייסבוק הנפלאה “חו”ל זה כאן” מונה כבר מעל 52,000 מטיילים מורעלים, ששמחים לחלוק מידע, וגם אני פעילה שם מאוד. אבל אם אתם בדיוק לפני ארוחת ערב, ומחפשים מסעדה באזור המלון, אפשר להכנס ל TRIPADVISOR כדי לקבל ביקורות והמלצות גולשים מכל העולם. גם האפילקציה YELP מכילה תמונות, ביקורות, חוות דעת ומפות של מסעדות. בקיצור – אתם לא לבד בשום מקום בעולם.
אפליקציות שימושיות
עוד שתי אפליקציות שכמעט אי אפשר לטוס לחו”ל בלעדיהן הן ACCUWEATHER שתיידע אתכם תמיד במזג האויר הצפוי בימים ואפילו בשעות הקרובות. מבין כל תחזיות מזג האויר, היא הטובה, העדכנית והאמינה ביותר.
אם אתם לא בטוחים מהו שער החליפין, או שחשבון וחישובים הם לא הצד החזק שלכם בייחוד מול השפע בשווקים ובקניונים, האפליקציה XE תעזור לכם להמיר בקלות מכל מטבע בעולם לשקלים וההיפך. כך תוכלו לדעת בדיוק כמה אתם מבזבזים, וגם מה בערך שער החליפין שיש לצפות לו בהחלפת כספים (לא לשכוח שיש שערי ההמרה שונים בקניה או מכירה לעומת השער היציג).
הכי חשוב לנסיעה לחו”ל – לא לשכוח את הסלולרי שלכם, לבטח אותו מגניבות ועוד יותר חשוב – לקחת את המטען עם מתאם לשקעים של אותה מדינה!
להורדת מסלולי טיול מוכנים למבחר יעדים – הכנסו לחנות המסלולים של איילת המטיילת