פארק יוסמיטי הוא אחד הפארקים הלאומיים המתויירים ביותר בארה”ב, ועצירת חובה למטיילים בקליפורניה, בין סן פרנסיסקו ללוס אנג’לס. הפארק נמצא במרחק של 270 ק”מ מסן פרנסיסקו, כ 450 ק”מ מלוס אנג’לס ו 550 ק”מ מלאס וגאס. כדאי לשלב את פארק יוסמיטי כיעד הבא אחרי סן פרנסיסקו לכיוון לוס אנג’לס, ואחרי ביקור של 2-3 ימים לפחות, לחזור למונטריי ולטייל לאורך כביש מס’ 1 היורד דרומה.
מידע ומקומות לינה באזור פארק יוסמיטי
פארק יוסמיטי פתוח עד שעות החשיכה, דמי הכניסה 30$ לרכב, והאישור תקף ל 7 ימים. בתוך תחומי הפארק ישנן כמה אפשרויות לינה: מקום לקמפינג, מספר אכסניות ומלון ברמה של 4 כוכבים. מבחר אפשרויות לינה נוספות אפשר למצוא בעיירה הקרובה ביותר לכניסה הראשית לפארק, מריפוסה, במרחק של שעה נסיעה, ובעיירה אוקהרסט (Oakhurst) שנמצאת במרחק שעה וחצי ממרכז הפארק, וקרובה לכניסה הדרומית ומריפוסה גרוב.
הפארק הוא עצום, שטחו מעל 3100 קילומטרים רבועים, והמראות בו עוצרי נשימה: יערות עבותים של עצי סקויה ענקיים ועתיקים, צוקי גרניט חשופים ואדירים, מפלים גבוהים, משטחי אחו ירוקים, אגמים ונחלים זורמים. שבילי הליכה מסומנים, דרכי נסיעה נופיות וחניוני עצירה בתצפיות המרהיבות מאפשרות למבקרים לטייל בנוחות ועפ”י רמת הניידות שלהם. כמו כן, ישנן תחנות מידע על החי, הצומח והגיאוגרפיה של הפארק, ומתקיימים סיורים מודרכים ע”י שומרי הפארק, הריינג’רס, פעילויות לכל המשפחה וספורט כמו טיולי אופניים, טיפוס מצוקים, סנפלינג ועוד. תוכלו להתעדכן באירועים המתקיימים בזמן ביקורכם בתחנת הכניסה ובמרכזי המידע.
מסלול טיול בפארק יוסמיטי
אם ביקורכם קצר בזמן, הקדישו לפחות יומיים לאזור – חצי יום בהגעה ועוד יום מלא למחרת. במרכז הפארק יש כביש טבעתי חד סיטרי, עם תחנות עצירה באתרים המרכזיים והיפים ביותר. קחו בחשבון שהנסיעה היא איטית, ויתכן שלא תוכלו להספיק הכל. הכי חשוב – להנות ממה שתספיקו!
לפניכם רשימת האתרים המרכזיים של פארק יוסמיטי, לפי כיוון הנסיעה ומפה עם מיקומם:
1. אחרי הכניסה, סעו לאורך הכביש כ5.6 מייל לאורך הנהר. הדרך סוטה ימינה והופכת חד סיטרית. בהתפצלות הבאה, פנו ימינה לכיוון כביש 41 ל Wawona. הכביש עולה ומגיע לתצפית Tunnel View. זוהי הנקודה המזוהה ביותר עם נופי יוסמיטי. מכאן אפשר לראות את אל קפיטן, מפל בריידלוויל, וברקע את Half Dome . מיד אחריה, חצובה מנהרה העוברת בהר. אורכה כ 0.8 מייל (כ1.3 ק”מ).
2. חיזרו בדרך בה הגעתם. ממש לפני ההתחברות לכביש הראשי של הפארק נמצא מגרש החניה והשביל המוביל למפל ההינומה -Bridalveil Fall. זהו מפל בגובה 190 מטר, שאפשר להגיע לבסיסו בשביל קצר אך תלול מאוד.
3. בהמשך הדרך יש שוב התפצלות – הדרך ישר מובילה לתוך השמורה, ושמאלה חוזרת לכניסה. אם ממשיכים בדרך, מגיעים לקפלת עמק יוסמיטי, ממנה נשקפים מפלי יוסמיטי.
4. בדרך חזרה לכיוון היציאה, בצד השני של הנהר ובהמשך הכביש החד סיטרי, מגיעים לנקודת תצפית נוספת על המפלים, כפר יוסמיטי ומרכז המבקרים של השמורה. כאן תוכלו ללמוד על החי והצומח בשמורה, לבקר בכפר אינדיאני משוחזר של תושביה ולראות את עבודות האומנות שלהם, וצפות בסרט על השמורה, נופיה ותהליך היווצרותה.
5. במרכז הפארק נמצא מלון מג’סטיק (אהוואני לשעבר), הבנוי אבן ועץ. זהו מלון מפואר בתוך השמורה, ובו עבודות אומנות אינדיאנית.
6. מהכפר ישנה תצפית על מפלי יוסמיטי, הנופלים מגובה 740 מ’ בשלושה שלבים. שביל מעגלי באורך 1.5 ק”מ מגיע עד תחתית המפל התחתון.
7. בהמשך הדרך, מאזור הפיקניק של אל קפיטן, אפשר לצפות במפל זנב הסוס Horsetail Fall, הנופל מגובה 300 מטרים.
8. אחו אל קפיטן El Capitan Meadow הוא נקודת התצפית הטובה ביותר לעבר המצוק ומצוקי הקתדרלה.
9. אל קפיטן הוא צוק אתגרי לטיפוס, המתנשא לגובה של מעל 900 מטרים מעל קרקע העמק, והוא המונוליט הגדול ביותר בעולם. מהאחו מוביל שביל קצר עד לבסיסו.
10. כאשר תתחילו לראות את שלטי ההכוונה ליציאה מהפארק, קצת לפני שהדרך הופכת שוב לדו סיטרית ולפני גשר פוהונו, נמצאת נקודת עצירה נוספת לתצפית על העמק Valley View.
מריפוסה גרוב – הענקים של פארק יוסמיטי
בצד הדרומי של פארק יוסמיטי נמצאת דרך מריפוסה גרוב, שלאורכה יערות עצי סקויה ענקיים ועתיקים. הדרך העוברת בין העצים פתוחה מאמצע אפריל עד נובמבר. בעונת הקיץ, בגלל עומסי מבקרים, מתמלא מגרש החניה הקטן במהירות ועלולים להיות פקקים בדרך המובילה מהכניסה הדרומית של השמורה, מדרך 41. לכן כדאי להגיע ממש מוקדם, או לקחת את השטאל ממרכז המבקרים Wawona. שביל מריפוסה גרוב עובר בין העצים הענקיים. אורכו 1300 מטרים והוא מתאים גם לעגלות. נכון לכתיבת שורות אלו, ועד קיץ 2017, סגורה דרך מריפוסה גרוב בשל עבודות בכביש.
בחלקים הפנימיים יותר של פארק יוסמיטי נמצאים נופים עוצרי נשימה נוספים, של מפלים, אגמים בהם משתקפים הצוקים הגבוהים, מסלולי הליכה באורכים ודרגות קושי משתנות ומרכזי מבקרים בהם תוכלו לקבל מידע על האזור והפעילויות.
לפני שנוסעים, חשוב מאוד להתעדכן באתר הפארק על הדרכים והשבילים הפתוחים, אפשרויות הגישה והטיול ורצוי גם בפעילויות. בעונת החורף ישנן דרכים סגורות בשל השלגים והקרחונים המכסים את האזור, ובקיץ נערכות עבודות אחזקה, שיקום ושיפור הפארק לנוחות המטיילים.